Friday, June 18, 2021
Hosting

Wat is een VPS?


VPS is de afkorting voor Virtual Private Server. Een VPS is een fysieke server, die wordt opgedeeld in kleinere virtuele servers. Een VPS biedt je de volledige vrijheid: van het beheer van je server, de keuze van het OS tot aan het installeren van de benodigde software en biedt je daarnaast zelf de mogelijkheid om je software up-to-date te houden en voldoende te beveiligen tegen misbruik.

Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de hardware van de server waar de VPS draait en voor bereikbaarheid van de netwerkverbinding tussen de server en internet. Wel is de VPS Amsterdam volledige selfmanaged: wij hebben geen inzage dan wel toegang tot jouw besturingssysteem en kunnen dan ook geen handelingen op jouw VPS uitvoeren. Wij bieden ook tegen betaling geen managed ondersteuning.

VPS is een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld webhosting van meerdere domeinnamen waarbij je jouw VPS kunt inrichten als webhostingserver. Je hoeft zelf geen hardware aan te schaffen maar je huurt slechts een klein gedeelte van een server. Je bespaart hierbij op uitgaven, maar je hebt dezelfde mogelijkheden als wanneer je over een hele server beschikt.

Schaalbaar

Met een VPS laat je je server eenvoudig meegroeien met de benodigde capaciteit, zonder dat herinstallatie op een grotere server nodig is. Je hebt snel extra capaciteit beschikbaar bij onverwachte groei op een website zonder lange downtime. Afhankelijk van je wensen kies je de grootte van je VPS-pakket, met daarbij de benodigde gereserveerde ruimte en rekenkracht (CPU-power).

Back To Top